Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Alla nyheter

 • rmv-årsredovisning 2019-omslagsbild

  Tillgänglighetsanpassad årsredovisning

  2020-03-27

  Vi har tillgänglighetsanpassat vår årsredovisning för 2019. Det är nu enklare att ta del av innehållet för många typer av funktionsvariationer.

 • illustration av virus i grönt

  RMV och Covid-19

  2020-03-19

  Rättsmedicinalverket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer i arbetet rörande spridningen av Coronaviruset. I dagsläget pågår verksamheten utan några större förändringar. Detta kan dock komma att förändras beroende på hur smittspridningen utvecklas.

 • Sara vill knäcka gåtan om det mänskliga beteendet

  2020-03-17

  Sara Öster blev tidigt nyfiken på det mänskliga beteendet och hur vårt psyke speglas i våra handlingar. Idag arbetar hon som ST-läkare i rättspsykiatri med rättspsykiatriska utredningar som svarar på om en gärningsperson har en allvarlig psykisk störning.

 • rmv-rättspsykiatri-mötesrum för samtal

  Allt fler rättspsykiatriska undersökningar

  2020-03-04

  Antalet rättspsykiatriska undersökningar har ökat med 25 procent de senaste två åren. Rättspsykiatriska undersökningar görs när brottslingar misstänks ha en allvarlig psykisk störning. Ökningen av antalet ärenden riskerar att förlänga rättsprocesser.

 • rmv-årsredovisning 2019-omslagsbild

  Årsredovisning 2019

  2020-02-24

  Rättsmedicinalverket är en expertmyndighet inom rättsväsendet. Vi är den medicinska länken i rättskedjan och ger svar på många av rättsväsendets svåra frågor. Under 2019 har myndigheten fortsatt att tillhandahålla bedömningar och analyser av god kvalitet med korta handläggningstider.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.